fbpx

A szomszéd ovi is megirigyelné

Szerző:

Halihó Óvónénik!

Régen jelentkeztem nálatok!

Olyan sok minden történik a házunk táján, ezért úgy gondoltam írok nektek róla egy pár sort.

Sokszor csak kapkodom a fejem, mert a sok bútor, ami kikerül a műhelyből egytől egyik a szívemhez nőtt. De sajnos nem tarthatjuk meg mindet.

Pedig hogy tudnám élvezni, azt a sok finom illatú bútort. Egyszer az egyik fiókban aludnék egyszer a másikban. Vagy éppen egy szekrény aljában vagy a tetején. Mi tündérek bárhol le tudunk pihenni.

Azon már gondolkoztatok, hogy ha valaki sokáig van, egy helyen előbb vagy utóbb lesznek kedvenc dolgai? Tényleg tudtátok? Na, én nem tudtam.

Mostanában vettem észre.

Például vannak az öltöző szekrények. Azokon remekül lehet pihenni. Az asztalokon néha táncolok, amikor senki nem látja. De ezt csak nektek mondom el. Az ovisok nem hallhatják. És a szekrényekben szoktam elbújni, mert ott nyugalom van. Nem hallom a gépek zaját. Ezek nekem mind a kedvenc dolgaim vagy helyeim. Voltak. Ez idáig.

Mert most lett egy új kedvencem. Lehet, elfogult vagyok, de képzeljétek! Rólam nevezték el.

Lola, Hullámos ajtós szekrénysor.

Lehet, hogy még nem is hallottatok róla. Ez egyébként baj, mert ez most a hónap sztárja.

És halkan mondom, hogy más ne hallja, de szerintem sokáig az is lesz.

Vannak róla képeim, majd meg mutatom őket.

Egyre többen jönnek rá arra, hogy az óvodákat is lehet új stílussal és elrejtett stílusjegyekkel egyedivé tenni. Azt is tudom, vagyis hallottam az egyik oviban, hogy az óvodák néha versengenek egymással.

El is képzeltem, ahogy a sok óvónő egy rajt felirat mögött felsorakozik, és mind egyszerre elkezd futni.

De azt mondták élénk a fantáziám. Nem erről van szó. Az ovik úgy versenyeznek egymással, hogy kinek miből mennyi van és kinek van jobb, korszerűbb berendezési tárgya, eszköze.

Tudjátok, azt kell mondanom, ez is valami más egy új stílus. Egy új irányvonal a bútorok világában.

Láttam már berendezve csoportszobát ezzel a bútorral és láttam berendezve csoportszobát régi bútorral is. A különbséget egy nyári nyaraláshoz tudom hasonlítani. Valaki tengerpartra megy nyaralni, valaki pedig csak a helyi strandra. Nem mindegy ugye? Ez a bútor üdítően hat a többi között, vagyis mondjuk azt, ez a szekrénysor a tenger.

Nem hagyományos, megszokott forma. Inkább kellemes, mint a békésen hullámzó tenger, ami ha a parton állunk óvatosan nyaldossa a lábunkat.

A már megszokott szögletes vonalvezetéstől eltérően a tervezésnél arra figyeltek, hogy az óvodai csoportszobák berendezése ne tükrözze a már unalmassá vált retró stílust. Itt a lágy, letisztult kerek forma a mérvadó.

A gyerekek szeretik az érdekes dolgokat. Rácsodálkoznak a körülöttük lévő világra.

Ez a bútor pedig elgondolkoztatja őket.

Hogyan lehetséges ilyen formát elkészíteni?

Hogyan csukódik össze? És még a színek is elgondolkoztatják őket. Ha engem kérdeztek én a saját szobámat is, ha lenne, ezzel rendezném be.

De egyre többen figyelnek, fel erre az ovibútorra. Egy pár sorral feljebb írtam, hogy léteznek „oviversenyek”. Elmondom, hogy egy ilyen bútor miatt irigységi verseny is indult. Vicces ugye?

Az egyik óvodának elkészült egy komplett szekrénysor. Ugyan abban a városban egy másik intézmény tudomást szerzett a beruházásról és / ezt a mondást csak hallottam/ ha már lúd legyen kövér alapon az összes csoportszobában lecserélték a berendezést erre a szekrénycsaládra.

Ki nyert? Hát én. Mert ha többet gyártanak, a srácok én többet tudok csúszdázni, amikor kész egy ajtó ív. Nem mondom, hogy próbáljátok ki, mert vicces lenne. De nagyon jó buli.

Az ovik közül meg mind két intézmény, hiszen megváltozott a belsőtér, kellemesebb lett a környezet és mindenképpen modernebb hatást értek el a régi harminc éves bútorok helyett.

Szóval most így szeptember előtt a srácok a műhelyben sokat dolgoznak, hogy minden kis óvodás barátom csodás környezetben kezdje meg az újévet.

Olyan sok helyre járunk az országban. És általában engem sem hagynak otthon. Ha mégis az azért van, mert elbújtam.

Ezért nem lehetetlen, hogy a következő hónapban hozzátok megyek és lecsúszom az új Lola Hullámos ajtós szekrényen, ami ezen túl a ti ovitokban is feldobja a csoportszobát. Puszi Nektek!

Lola voltam 🙂

(Liszkai Ágnes)