fbpx

Angyal voltál, Angyal lettél…

Szerző:

Amikor megtörténik egy tragédia elsőkörben mindenki azt gondolja, „Micsoda szörnyűség!” Másodsorban, pedig, „Milyen szerencse, hogy ez nem velünk történt meg!”

Igen, sajnos gyarlók vagyunk és ez az alapvető emberi tulajdonságok közé tartozik. Mi, akik a tragédia túlélő, szemtanúi vagyunk, csak később tesszük fel a kérdéseinket. Elkerülhető lett volna? Ki a felelős? Megtörténik-e ha mások a körülmények?

Ebben az esetben sajnos a körülmények a mostani hírek szerint megelőzhetőek lettek volna. Nem tisztünk senkit hibáztatni és nem is ez a szándéka ennek az írásnak. De mivel mi is az óvodai eszközök gyártásával és forgalmazásával foglalkozunk, nem mehetünk el szó nélkül az eset mellett. A különböző platformokon megjelent írások mindegyikében az olvasható, hogy a pénzhiány az oka az udvari játékok elfogadhatatlan minőségének.

A pénzhiány nem lehet magyarázat sem a biztonságra sem pedig a szakszerűtlen elhelyezésre vagy felügyeletre. Egy óvodai játszótérnek és óvodai berendezésnek ugyan olyan biztonságosnak kell lennie, mint egy magasépítészetben dolgozó alpinistának. A pénz nem lehet akadálya annak, hogy kéthavonta vagy félévente ellenőrizzék a tárgyakat és a hibás elemeket kicseréljék. Több óvoda is alátámaszthatja azt az tényt, hogy amikor kiszállítjuk, a termékeinket nyomatékosítjuk a biztonsági lehetőségeket. Nem kell nagy dolgokra gondolni. De a beltéri bútorokat lehet egymáshoz és a falhoz rögzíteni. Legyen ez galéria, játéktároló vagy öltözőszekrény.

Mindezt a gyermekek biztonsága érdekében. Csak egy kis odafigyelés és törődés a fenntartók részéről az ovik felé és máris nyugodtan játszhatnak a gyerkőcök az udvaron és a csoportszobákban. Ez nem lehet olyan nagy kérés kedves illetékesek! A gyászoló családnak megnyugvást kívánunk ezekben a nehéz időkben! Mercike nyugodj békében!