fbpx

Mert játszani jó

Szerző:

A fürdőszobai tükör előtt Bence jobbra-ballra ingatta a fejecskéjét. Már legalább háromszor szólt az anyukája, hogy siessen, hiszen el kell indulniuk az oviba. De Bence nem sietett, hanem édesapja parfümjét próbálta levenni a magasabban lévő polcról.

Szerencsésen megoldotta ezt a manővert majd hatalmas mozdulatokkal körözve maga körül, ahogy ezt látta apától bepermetezte magát. Anya csak figyelte a fiúcskát és mosolygott. Pár perccel később már a kocsiban ülve kérdezte meg anyukáját mit gondol arról, hogy ő a mai napon feleségül veszi Zsófit.

– Sajnálom anya, hogy Te nem tudsz ott lenni ezen az eseményen-mondta nagy komolyan-de már régóta szeretem, ezért nem halogatom a dolgot.
Édesanyja nem nevette ki, hanem megnyugtatta.
– Nem baj Bence. Majd este elmeséled milyen volt a ceremónia.
Amikor megérkeztek az ovihoz, Bence nagy lendülettel szaladt az öltözőbe és csak úgy kapkodott az öltözködéssel. A csoportszobába érve szétnézett. Megfigyelte, ahogy Dani és Peti az autópályát szerelik össze. Dóri és Petra kirakóznak. És meglátta Zsófit. Mint mindig most is a galériánál játszott. A barátnőivel körülvéve éppen kiosztotta a feladatokat. A Zsófi nagyon szép kislány. Hosszú, barna, hullámos fürtökkel kitűnik a többi kislány közül. Legalábbis Bence mindig ezt mondja.

A galériához érve, amit Kati néni és Betti néni egy csodás lakássá rendezett be Bence ráköszönt a lányokra.
– Zsófi! Ma feleségül veszlek.
A lányok csak kuncogtak és nevettek, de Bencét az érdekelte mit szól ehhez a leendő menyasszony.
-Oo jó, de még itt összepakolunk előtte. Meg a fenti szobában a babákat fel kell öltöztetnünk.
Ezzel felszaladt a sok nevetgélő kislánnyal a nyomában a galéria felső szintjére.
Jó dolog ez a galéria gondolta Bence. Itt minden olyan békés. A felső szinten egy komplett szoba van kialakítva. Fehér kis fésülködő asztalkával rajta egy csomó pipere dologgal. Ezt Bence nem értette, de a lányokat ez valamiért mindig izgalomban tartotta. Volt egy matrac is rózsaszín és zöld mintás pléddel letakarva. Rajta színes párnák sorakoztak és ha valaki nagyon jól viselkedett elmehetett pihenni. Bence nem sokat hallotta Kati néniéktől, hogy felmehet pihenni. De nem érdekelte. Neki az volt a jó, amikor Zsófi is ott játszott. A matrac mellett egy hófehér polcon mesekönyvek sorakoztak, amit bár olvasni még nem tudtak mégis rendszeresen szétpakoltak. Ezen kívül volt még egy tároló doboz a babaruháknak valamint egy másik polc a babáknak és autóknak, kockáknak, társasjátékoknak. Egy igazi birodalom. A lépcső korlátján zöld virágok díszelegtek és milyen érdekes még soha nem esett le egyik sem. Biztosan jól odacsavarozták, mert Bence mamájánál az ilyen cserepek rendszeresen leesnek, ha Bence ott van.

Az alsó részen gyönyörűen berendezett konyha volt található. Anya is ilyen szép konyhában dolgozik otthon. A konyhában a fiúk is szeretnek sertepertélni. Szeretnek főzőcskézni vagy csak a lányokat idegesíteni. A konyha a legjobb hely Bence szerint. A lányok tortákat, húsokat szoktak főzni, amiket persze soha nem esznek meg, mert gyurmából készülnek. És Zsófi a legügyesebb. Zsófi készíti a legszebb tortát. Ezért is akarja feleségül venni Bence. A nagyi mindig azt mondja apának, ha főzni tud a feleséged jó dolgod lesz. Zsófi tud.

Nagy zsivajjal a lányok lerohantak a lépcsőn de Bence csak Zsófit látta. A haját valahogy felfogták és még fátylat is raktak a fejére valami függönyből. Bence csak pislogott. Katica odahúzta Bencét Zsófihoz és azt mondta nekik:
– Az én anyukám a hivatalban dolgozik, én fogom tartani az esküvőt.
– Nekem jó-válaszolta Bence.
– Nekem is-értett egyet Zsófi.
Katica a kis konyhaasztalra tette azt a könyvet, amit az imént magával hozott majd nagy nyugodtan kinyitotta.
– Zsófi akarod, hogy Bence a férjed legyen?
Erre a hangos kérdésre a csoportszoba összes kis lakója a galériához futott. Volt, aki nevetett és gúnyolódott, de volt olyan is, aki csak tátotta a száját mert nem értette mi ez a játék. Betti néni pedig mosolygott és csendben figyelt.
– Akarom, hogy a férjem legyen, de csak akkor ha a Mici mackós puzzlét néha kirakhatom én is. Mindig csak Te játszol vele.
– Jó-vágta rá Bence.
– Bence! Akarod a feleségednek Zsófit?
– Aha. De sütsz nekem tortát?
– Sütök.
– Akkor most már a feleséged Zsófi te meg az Ő felesége vagy.
Betti néni kedvesen kijavította Katicát, hogy ki a férj és ki a feleség. Ezután elkezdtek főzőcskézni és vidáman kacarásztak.

Este anya és apa meg kérdezték Bencét milyen volt az esküvő.
– Tudjátok? Szeretném, ha azt a kis konyhát és a szobát haza hozhatnám. Akkor a Zsófi mindig süthetne nekem tortát gyurmából.
Ezzel felállt az asztaltól és elment aludni. Éjjel a galériáról álmodott és arról mennyire jó, hogy az oviban van egy hely ahol minden játék egy kicsit valósággá válik.

(Liszkai Ágnes)

Galériák a webáruházban ide kattintva