lolabutor

A megszokás rabjai
Az emberek nagy része nem szeret változtatni semmin, pláne ha az első verzió is működött. Szeretjük a bevált módszereket mert akkor nem kell gondolkodnunk rajta legközelebb. Ez egyes területeken hasznos lehet, ám más területeken negatív hatása van. Elfojtja az új ötleteket és lehetőségeket ha csak a már kipróbált utakat járjuk és nem tudunk fejlődni.

lolabutor

A megszokás rabjai

Az emberek nagy része nem szeret változtatni semmin, pláne ha az első verzió is működött. Szeretjük a bevált módszereket, mert akkor nem kell gondolkodnunk rajta legközelebb. Ez egyes területeken hasznos lehet, ám más területeken negatív hatása van. Elfojtja az új ötleteket és lehetőségeket, ha csak a már kipróbált utakat járjuk és nem tudunk fejlődni.

A kor vívmányai

Szoktunk viccelődni, hogy az óvodában a gyermekünk ugyanazon a széken ül, mint a dédmamája, ami a bútorok cserélésének ritkaságán gúnyolódik. De mi van abban az esetben ha a szék új, de ugyanaz a termék? Folyamatosan dolgoznak kutatók azon, hogy a gyermekek számára hogyan lehet kedvezőbbé alakítani az óvodákat és iskolákat és láthatjuk, hogy a termek berendezése elsődleges szempontjuk. Az elmúlt években újabb és újabb tervezésű bútorokkal találkozhatunk, amelyek kényelmesebbek gyermekeink számára és a tartásukra is jó hatással van. De az óvodák ugyanattól a beszállítótól rendelik meg ugyanazokat a székeket mint sok évvel ezelőtt. Miért? Mert őket már ismerik. Telefonszámuk a telefon beszerzése óta el van mentve, a szállítóval már karácsonyi lapokat váltanak, de ez nem a gyermekek érdekét szolgálja. Nem szabad megijedni egy kis kutatómunkától, hogy melyik cég bútorai tetszenek nekünk és a gyerekeknek.

Érzelmek

Olyan is előfordulhat hogy egy kedves ismerősöd, régi barátod, akár rokonod bútorokat gyárt és már évek óta tőle rendelsz. Nem is nézel körül az interneten hogy milyen lehetőségeid vannak, hisz miért rendelnél ismeretlentől, amikor van már egy személy akiben megbízol? És itt a kulcsszó: lehetőségek. Rengeteg lehetséges bútortól esel el úgy, ha a megszokott cégtől rendelsz. Attól hogy a gyártó jó ismerősöd, nem kötelességed az ő cégétől rendelned. Felnőttek vagyunk egy olyan világban, ahol a lehetőségek száma végtelen, nem korlátozhatod le magad mert félsz, hogy rossz érzéseket keltesz majd másban. Ez a te döntésed, nem befolyásolhatja semmilyen emberi kapcsolatod.

Ha nem rajtad múlik

Az is lehet, hogy a döntés valójában nem a tied. Végig nézed, ahogy az óvodai bútorokat ugyanolyanokra cserélik le, és mintha nem is történt volna semmi változás. Ha magadénak érzed az óvodát és a gyerekeknek a legjobbat szeretnéd, ha belátod hogy ezeknek a beruházásoknak semmi értelme, ne hagyd magad. Tisztelettel de magyarázd el az illetékeseknek, hogy miért nincs értelme újra és újra a megszokott bútorokat megvásárolni, hogy milyen hatása lehet a gyerekekre az 50 évvel ezelőtt tervezett kis asztal és szék, hogy milyen ingerszegény környezetet teremthet az egyszínű, egyhangú berendezés.

Ne félj az újtól

Ne félj nagyot gondolni, és színekben gondolkodni. Sokan azért maradnak inkább a megszokottnál, mert nagyon ritkán van lehetőségük az óvodáknak például új óvodai öltözőszekrényeket vásárolni, így nem akarnak kísérletezni egy új céggel és új termékkel. Szerencsére van egy fegyvered, amivel ki tudod küszöbölni a lehetséges csalódásokat: az internet. Ma már mindenről van véleményezés az interneten, még Erzsi néniről is aki a piacon tulipánt árul. Nézz körül akár a facebookon, az Instagrammon vagy csak a keresőbe. Minden cégről fogsz találni véleményeket, az összes terméküket és minden információt megtalálsz róluk, így nem érhet majd csalódás. De ha már ezt a blogot olvasod először keresd fel weboldalunkat ide kattintva és nézz szét ott, hiszen a kínálat széleskörű.