lolabutor

Kastélyos szekrénysor a feledhetetlen játékért
Előző cikkünkben bemutattuk mese szekrénysorainkat, a mostaniban pedig a kastélyos szekrényünket fogjuk. A tematizált bútorok beszerzése mindig jó döntés, különlegessé teszi a csoportszobákat és maradandó élményeket szereznek a gyermekeknek. 

lolabutor

Kastélyos szekrénysor a feledhetetlen játékért

Előző cikkünkben bemutattuk mese szekrénysorainkat, a mostaniban pedig a kastélyos szekrényünket fogjuk. A tematizált bútorok beszerzése mindig jó döntés, különlegessé teszi a csoportszobákat és maradandó élményeket szereznek a gyermekeknek. 

 

A csoportszoba dísze lehet a szekrénysor és a bútoron kívül élményeket is szerezhetünk vele mind a magunk, mind a gyermekek számára!

Szekrénysor

A teljes szekrénysor előnye hogy egy témájú lesz a csoportszoba berendezése. A rendelkezésre álló összes elemet tartalmazza és elég helyet biztosít a játékok tárolására. A szekrénysor témája miatt több gyermek izgalmas játékokban vehet részt, kis kreativitással az egész csoportot be lehet vonni egy tevékenységbe. A szekrénysor hét elemből áll, és idén, 2021-ben az összeszerelésnek nincs felára, így ha kiszállításkor már van hely biztosítva a bútornak, kollégiánk készre szerelve adják át. 

Játéktippek 

Meséljünk!

A kastélyos szekrénysor tökéletes hátteret ad annak, hogy hercegnős, lovagos, középkori történetet meséljünk. Itt mesélhet először az óvónéni, később pedig már a gyerekek is találhatnak ki történeteket. Hogy mindenki figyelmét lekössük és részvételét biztosítsuk, úgy is játszhatjuk hogy mindenki csak egy mondatot tesz a meséhez, és a következőnek kell folytatnia egy újabb mondattal. 

Mentsük meg a királylányt!

Az egyes kastélyelemek tetején van hely 1-1 plüssállatnak, babának. Alkossunk két csapatot, és mindkét csapatnak meg kell mentenie a saját „királylányát”. A csapatoknak különböző feladatokat kell megoldania, és amelyik jobban végez, annak sikerült megmentenie a királylányt. Ezt úgy is játszhatjuk hogy az egyik csapat akarja megmenteni a királylányt, a másik csapat pedig a sárkány szerepét tölti be.

Mi tennél?

Ebben a játékban a középkori figurákat játsszuk el, mégpedig úgy, hogy a gyerekekre osztunk szerepeket és ők mesélik el hogy mit tennének a szerepükben. Egyes figurákat ( pl.: javasasszony) lehet nem ismernek a gyerekek, ezért el kell majd magyarázni nekik. Így a játék amellett hogy szórakoztató, tanulságos is. 

Miért jók ezek a játékok?

Ezeken a játékokon felül még nagyon sok mindent ki lehet találni, akár a gyerekek is előállhatnak a saját ötleteikkel. A kastélyos szekrénysor ad egy erőteljes löketet mind a gyerekek, mind a felnőttek kreativitásának. Az így keletkezett és az általunk leírt játékok fejlesztik a gyerekek képzelőerejét, kreativitását, fejlesztik a szociális képességeiket, tanító jellegűek is lehetnek, és felkelthetik a gyermekek érdeklődését eziránt a történelmi kor iránt. 

Szerezd be nálunk!

Ez a szekrénysor és a külön is megvásárolható elemei egyedülállóan nálunk rendelhetőek. Keresd fel weboldalunkat bővebb információkért a bútorokról. A csoportszoba dísze lehet a szekrénysor és a bútoron kívül élményeket is szerezhetünk vele mind a magunk, mind a gyermekek számára!