lolabutor

10. jubileumi rajzverseny a Lola Bútorral, ami a gyerekeknek játék az óvodának lehetőség.
Habár a részletek még nem pontosak, szeretnénk szólni hogy a Lola Bútor rajzversennyel készül az óvodásoknak! A téma választásába most te is beleszólhatsz. Kövesd a pillangót a facebookon is!

lolabutor

Készülődő rajzverseny

Habár a részletek még nem pontosak, szeretnénk szólni hogy a Lola Bútor rajzversennyel készül az óvodásoknak! A téma választásába most te is beleszólhatsz. Kövesd a pillangót a facebookon is!

Miért fontos a gyerekek számára a rajzolás?

Minden gyermek szeret rajzolni, elfoglalni magát a sok színes ceruzával és zsírkrétával. De azt is tudtad hogy a fejlődésükhöz is elengedhetetlen? Fejleszti a képzelőerőt, segít kifejezni az érzelmeiket, fejleszti a kognitív képességeiket. A finom motoros mozgás és koordinációs képesség is fejlődik, és kreativitással és magabiztossággal töltődnek fel. Nem számít a rajz „minősége”, hogy mennyire egyenesek a vonalak, méretarányosak a figurák. A lényeg maga a tevékenység, amivel rengeteget fejlődhetnek, és minden gyermeket biztatni kellene a rajzolásra, még ha nem is ért hozzá annyira. És milyen sok mindenre válasz egy gyermek rajz. Csak figyelni kell és máris észrevehtjük, ha valami probléma húzódik meg a háttérben, de azt  is jól látszik egy gyermekrajzon, ha a készítője boldog és nagyon vidám. A színekkel és a jelenetekkel, figurákkal fejezi ki pillanatnyi vagy húzódó lelkiállapotát.

Miért fontos a versenyzés?

A gyerekek akik versenyeken vesznek részt szociális képességeiket fejlesztik valamint megtanulják értékelni a munkát, kialakul az önértékelésük. Fontos azonban hogy egészséges versenyeken vegyenek részt a gyermekek, amiket könnyen fel lehet ismerni az alábbi jelekből: újra szeretnének részt venni a versenyben, tudnak nyerni és veszteni is méltósággal, új képességeket tanulnak és szeretnék tovább fejleszteni magukat. Mindenkinek van lehetősége a versenyzésre csak teret és időt kell hagyni arra, hogy boldoggá tegye a gyermeket az a helyzet, amit ő még nem tud megnevezni, de már a versennyle járó izgalmat érzi és fenntartja a figyelmét.

Rajzverseny a Lola Bútornál

A Lola Bútor többször rendezett már rajzversenyt óvodák számára, melyek során a gyerekek az előbb felsorolt lehetőségeket aknázhatták ki, nyereménnyel fűszerezve. És, hogy az idén is többen részt tudjanak venni a versenyzésben elindultak az ötletelések, gondolat megosztások. És természetesen a szervezést nem is lehetne jó hangulatban elkezdeni, ha nem emlékeztünk volna vissza az előző évek nyertes óvodáira és a résztvevő gyerekekre. Ha az első rajzversenyt nézem, az akkor még ovis gyerkőcök ma már kiskamaszok vagy akár középiskolások.

9 óvoda nyert nagy értékű ajándékot és több óvoda értékes vigaszdíjjal lett gazdagabb. Az ajándékok között volt már játékkonyha, öltözőszekrény, csoportszobaszekrény. És mondhatnám, hogy az ország szinte minden tájegységére eljutott a Lola teherautó az ajándékokkal. Tehát azt szeretnénk, ha az idén ez a 10. rajzverseny is sok örömöt nyújtana a gyerkőcöknek és egy szép ajándékkal gazdagodhatna az óvodájuk. Ezért kérünk figyeld Facebook oldalunkat és weboldalunkat, nehogy lemaradj róla!