lolabutor

Mi kerüljön a polcokra? A játékok mellett legyen hely a könyveknek is!
Ritka az az óvodás aki már tud olvasni, de ez nem jelenti azt hogy a könyvek nem játszhatnak kulcsszerepet a mindennapokban. Könyvajánló sorozatunk első részét olvashatod. 

lolabutor

Mi kerüljön a polcokra?

Ritka az az óvodás aki már tud olvasni, de ez nem jelenti azt hogy a könyvek nem játszhatnak kulcsszerepet a mindennapokban. Könyvajánló sorozatunk első részét olvashatod.

A könyvek iránti szeretetet nem érzi mindenki, és ez így is van jól. Azonban már kisgyermekkortól meg kell adni a lehetőséget a gyermekeknek, hogy megszeressék a könyveket. Az olvasni nem tudó lurkóknak persze szüksége lesz az óvónénik segítségére ha a szöveget is megakarják hallgatni, de a kicsiknek készült könyvek úgy vannak felépítve, hogy a rajzok és illusztrációk megértessék a gyerekekkel a történetet felolvasás nélkül is. Szerencsére a gyermekkönyvek a pénztárcához is barátságosabban állnak.

Mivel közeledik a karácsony, ebben a témakörben fogunk könyveket ajánlani, amiket a gyerekek biztos szívesen lapozgatnak majd, miközben hangolódnak a közeledő ünnepre is.

A legszebb hóember

A Pro Junior könyvkiadó könyve a hóember szépségversenyről szól, amit az erdőben tartanak. A képek vidáman tükrözik vissza a téli játék örömeit. Ha az időjárás megajándékoz minket egy kis hóval, akkor ezt az óvodában is meg lehet valósítani, így a gyerekek egy könyv szereplőinek érezhetik magukat.

A kis erdeifenyő

Ez a könyv is a Pro Junior könyvkiadónak köszönhető, a történet alapja egy kissé szomorú, hiszen a természet károsítására is felhívja a figyelmet. A könyv arról szól, hogy az erdőben a legtöbb fát kivágták és nincs olyan fa, amit a karácsonykor fel tudnának díszíteni az állatok. Ezért elindulnak megkeresni egy olyan fát, ami az ünnepekre díszbe öltözhet. Ez a könyv oktató jellegű is lehet, korán tudatosítjuk a gyerekekben hogy a túlzott fakivágás az erdőkben káros a természetes élővilág számára.

Vendégségben Holle anyónál

Felnőttként biztos ismerjük ezt a mesét, és a történet tanulságát is. A Pro Junior kiadó azonban az illusztrációival életre hívja a mesét, és a kisgyermekek is megtanulhatják hogy a lustaság nem kifizetődő, a dolgosokat azonban megjutalmazzák. A képeket elnézegetve felelevenedik bennünk is a gyermekkori mese, amit azóta is szívesen hallgatunk.

A Virágos csoportszoba bútorunk 6 elemből áll, és az egyik elem egy nyitott polc. Ez tökéletes helyet biztosíthat a könyvek számára, ahonnan a gyerekek is könnyűszerrel letudják venni és tudják forgatni. A termékért és további információért keresd fel weboldalunkat:  https://lolaovi.hu/Viragos-ret-6-elemes