lolabutor

Élvezzük a fogmosást Némóval!
Hogyan alakíthatod pozitív élménnyé a fogmosás mindennapi rutinját

lolabutor

A fogápolás rendkívül fontos az általános egészségünk és jól-létünk szempontjából.

Rendszeres fogmosással és szájápolással hozzájárulhatunk a hosszútávú fog- és szájegészségünk megőrzéséhez. Éppen ezért kiemelten fontos ezeket a szokásokat mielőbb kialakítani a gyermekeknél és fenntartani érdeklődésüket mindaddig, amíg a napi rutinjukká nem válik.

Kezdjük hát a legelején…

A kezdeti időszakban (0-2 éves kor között) általában fogkrém nélküli, puha kefét használnak a szülők a picik fogápolásakor. Ekkor igazából még csak szokják a gyerekek a fogkefe használatát.

Jó szokások kialakítása: Hogy tegyük vonzóvá a fogmosást a gyermekek számára?

Bölcsődés és óvodás korban (2-6 év) a gyermekek egyre önállóbbak lesznek a fogmosásban is. Fontos, hogy elsajátítsák a helyes technikát.

NÉMÓ Szivárvány Pohártartó

Figyelmük felkelthető egy számukra vonzó ízesítésű fogkrémmel, színben és kialakításban az igényeikhez igazodó fogkefe és fogmosó pohár kiválasztásával

  1. a fogkrém lehet enyhén mentolos vagy gyümölcsös ízesítésű
  2. színes vagy mesefigurás fogmosó szettekkel
  3. higiénikusan elkülönített, saját rekeszekkel
  4. vidám színű fogmosópolccal

Az óvodai környezetben további lehetőség a mosdóban erre a tevékenységre kialakított részleg, ami által a gyermekek jókedvűen indulnak fogat mosni a közösen elköltött ebéd után.

Fogápolás kalandosan

Némó óvodai fogmosópolcaink úgy vannak tervezve, hogy minden kisgyermek a saját fogápolási eszközeit külön kis fakkban tudja elhelyezni és így védve vannak az érintkezéstől, ami a higiénia szempontjából elvárás, főleg az utóbbi vírusos helyzetre való tekintettel.

Nézzük milyen kivitelben találhatók óvodai fogmosópolcaink:

  • natúr kivitel (sonoma tölgy)
  • fehér színben
  • különböző színekben
  • szivárványszínben

Fontos megjegyezni, hogy bármely óvodai környezet kialakításakor elsődleges szempont a gyermekek kényelmének és biztonságának megteremtése. Fogmosópolcaink megfelelő rögzítéssel teljesen biztonságosak.

Dicsérd meg a gyerekeket, amikor jól csinálják. A pozitív megerősítés segíthet abban, hogy a fogmosás ne legyen kötelesség, hanem örömteli tevékenység számukra.

A letisztult fehér színnel tágas és világos érzetet kölcsönözhetünk a helyiségnek, a színes változatokkal izgalmas és egyedi lehetőségeket kínálunk. A meleg színek (mint például a citrom, a narancs) élénk és energikus érzetet keltenek, míg a hideg színek (mint a kék és a zöld), nyugalmat és harmóniát sugároznak. A szivárványszín pedig azok számára, akik szeretik a merész stílust és a színek játékát, lehet ideális. A gyermekek kiválaszthatják a számukra legkedvesebb színű polcrészt, ami fokozza az érdeklődésüket a fogmosás iránt és kellemes időtöltést kínál számukra.

Többféle méretben rendelhető fogmosópolcainkkal igyekszünk lehetőséget teremteni akár egy szűkös lehetőségekkel rendelkező mosdóban való elhelyezésre, de arra is, hogy nagyobb létszámú csoportok esetén egy-egy csoport egy helyen tárolhassa fogkeféit és poharait.

Törölköző akasztó is jár a tartóhoz, ami szintén elengedhetetlen fogmosáskor.

Ebben a táblázatban láthatod az egyes fajtájú fogmosópohár tartók árait a legkisebb és legnagyobb kiszerelésben.

KivitelÁrak
fehér37300 – 53300
színes40700 – 56700
szivárvány / sonoma47300 – 59300

Az alábbi linken megtekinthetők óvodai fogmosópolcaink, ahol kiválasztható mindenki számára a saját óvodája dizájnjának legmegfelelőbb kivitel – hogy a gyerekek számára a fogmosás ne csak egy kötelesség legyen, hanem egy pozitív és érdekes élmény része.

https://ovodaibutorok.hu/