lolabutor

A megfelelő asztalok és székek kiválasztása
A helyesen megtervezett asztalok és székek nem csupán esztétikailag kielégítők, hanem ergonomikusak is, biztosítva a gyermekek számára a kényelmes ülés lehetőségét.

lolabutor

Az óvodai asztalok és székek nem csupán bútorok; ezek olyan eszközök, amelyek segítik a kisgyermekeket az interakcióban, kreativitásuk kibontakoztatásában és a világ megismerésében. Az óvodai évek nagyon fontos időszakot jelentenek a gyermekek életében, ahol az első lépéseket teszik a világ felfedezése és a tanulás felé. Az ebben az időszakban kialakított környezet jelentős hatással van nemcsak a gyermek kényelmére, hanem fejlődésére és tanulási élményeire is.

Az optimális környezet kialakításának egyik kulcsfontosságú eleme az óvodai bútorok megfelelő kiválasztása. A helyesen megtervezett asztalok és székek nem csupán esztétikailag kielégítők, hanem ergonomikusak is, biztosítva a gyermekek számára a kényelmes és támogató ülés lehetőségét. Ez a cikk arra összpontosít, hogy feltárja az óvodai asztalok és székek varázsát, és bemutatja, miért játszanak kiemelkedő szerepet a gyermekek napi életében.

Plútó fenyő óvodai szék Júnó óvodai fenyőasztallal

Miért fontos az óvodában a jól kiválasztott bútor?

A cikk során megvizsgáljuk az ergonómia és a design fontosságát, különböző típusú asztalok és székek előnyeit, valamint azt, hogyan járulnak hozzá a gyermekek kognitív és szociális fejlődéséhez. Az óvodai bútorok kiválasztásának művészete nem csupán a funkcionalitásban rejlik, hanem abban is, hogyan teremtik meg a környezetet a kisgyermekek számára, hogy szabadon fedezhessék fel a világot és kibontakoztathassák egyedi képességeiket. Csatlakozz hozzánk ezen a felfedező úton, ahogyan közelebbről szemügyre vesszük az óvodai asztalok és székek világát, és feltárjuk, hogyan válhatnak ezek a bútorok a gyermek fejlődésének meghatározó tényezőivé!

Az óvodai bútorok szerepe a gyermek fejlődésében, a kényelem és funkcionalitás fontossága

Az óvodai bútorok nem csupán esztétikai elemek, hanem kulcsfontosságú szerepet játszanak a gyermekek fejlődésében. A kényelem és funkcionalitás fontossága kiemelkedő, hiszen ezek a tényezők hozzájárulnak ahhoz, hogy az óvodai környezet inspiráló és támogató legyen a gyerekek számára. Az óvodai bútorok tervezése és elhelyezése tehát gondos előkészítést igényel, hogy minden kisgyermek számára optimális fejlődési lehetőségeket biztosítsunk.

A helyes testtartás rendkívül fontos egy életen át

Az óvodai bútorok tervezése során különös figyelmet kell szentelni a helyes üléspozíció kialakításának. Az ergonómia az emberi test méreteivel, mozgásával és képességeivel foglalkozó tudományág, és az ergonomikus tervezés a kényelmet, hatékonyságot és biztonságot helyezi előtérbe. A gyermekek egészséges fejlődése érdekében elengedhetetlen, hogy az üléspozíció ergonomikus legyen, támogatva ezzel a gerincoszlop helyes fejlődését. A megfelelő székek és asztalok segítik a gyerekeket abban, hogy megőrizzék a természetes testtartásukat, miközben aktívan részt vesznek az óvodai tevékenységekben.

Az ergonómia célja az óvodában:

  • az óvodába járó gyerekek és az ott dolgozók egészségének és testi épségének védelme
  • a gyerekek és felnőttek elégedettségének növelése
  • közérzetük (komfortjuk) javítása

Az ergonómiai szempontok figyelembevétele tehát nem csupán luxus, hanem elengedhetetlen elem az óvodai bútorok tervezésében. Minden székünk és asztalunk kidolgozása során elsődleges szempont a biztonság mellett a helyes testtartás biztosítása a gyermekeknek. Ennek érdekében több méretben is készítünk bútorokat, óvodai és bölcsődei kivitelben is, a gyerekek igényeinek megfelelően.

Biztonság és tartósság

Az óvodai bútoroknak nemcsak gyermekbarátoknak, hanem biztonságosnak és tartósnak is kell lenniük. Minden esetben ellenőrizzük a sarkok élességét, és meggyőződünk arról, hogy stabilak és biztonságosak a gyermekek számára. A kiválasztott anyagok könnyen tisztíthatók, és ellenállnak a mindennapi kopásnak. Éles élű részek nélkül kialakítottuk ki őket, és a felhasznált alapanyagok nem tartalmaznak mérgező anyagokat.

Stílus és praktikum: az óvodai bútorok, amelyek megfelelnek mindkét szempontnak

Most pedig ismerkedjünk meg közelebbről az általunk gyártott asztalokkal és székekkel.

Elsőként szeretném bemutatni a fentebb látható Júnó óvodai fenyőasztalunkat. Méreteit tekintve 120×60 cm-es, téglalap alakú, lekerekített sarkos laminált fenyő lappal rendelkezik. A bútor felületkezelése is választható: lakkozott vagy lakkozás nélküli változatban kérhető.

Asztalmagassága 4 méretben áll rendelkezésre: egyrészt a bölcsiseknek készült 40 cm-es magasságban, továbbá az óvodások részére 46, 52 és 58 cm-es kivitelben. 

Egy másik, igen kedvelt termékünk a Timon óvodai fenyő trapéz asztal. Szintén 120×60 cm-es trapéz asztal, fenyő asztallappal. Asztalmagassága ugyanúgy 4 méretben (40, 46, 52 és 58 cm) elérhető, és felületkezelés szempontjából lakkozott vagy lakkozás nélkül rendelhető.

Timon óvodai fenyő trapéz asztal

Mambó óvodai bükk asztalunk is 120×60 cm-es, téglalap alakú óvodai asztal. Bölcsődei kivitelben 40 cm-es asztalmagassággal rendelhető, az óvodásoknak 46, 52 vagy 58 cm-es asztallap magassággal választható.

Az óvodai bútorok élvezetes kombinációja – asztalokhoz székek

Kezdjük kedvelt fenyő székünkkel, a Plútóval. Lakkozottan vagy lakkozás nélkül rendelhető, 26, 30 és 34 cm-es ülőlap magassággal. Kiválóan párosítható a Júnó és a Timon fenyőasztalokkal.

Mambó asztalunk strapabíró és mutatós társa a Mambó bükk óvodai szék. Mind a gyerekek, mind a pedagógusok körében igen kedvelt masszív kialakítása miatt. 26, 31 és 36 cm-es ülőlap magassággal kérhető.

Mambó bükk óvodai szék

Ismerjük meg a Pixel lakkozott széket. Amilyen könnyű olyan masszív ez a kis rétegelt lemez óvodai szék. 26, 30 és 34 cm-es ülőlap magasságával bármelyik óvodai asztalunkhoz jól illeszkedik.

A képzelet szárnyain – Goofy óvodai szék színes ülőlappal

Merj nagyot álmodni! Színezd ki óvodádat, vigyél bele egyediséget és vidámságot színes ülőlappal rendelkező székeinkkel! Ezeknek a székeknek is 26, 30 és 34 cm az ülőlap magassága, de ami rendkívülivé teszi, az az egyedi igényeket kielégítő színes felületek. Kérhető vidám piros vagy narancs, nyugtató kék, zöld, rózsaszín, serkentő citrom vagy lila színben.

Székeink rendelhetők kifejezetten hozzájuk passzoló asztallal, melyek színes lapjaikkal további exkluzivitást visznek a csoport mindennapjaiba. Goffy óvodai asztalaink 46, 50 és 58 cm magassággal rendelhetők.

Goofy óvodai szék színes ülőlappal

Mindegyik asztal és szék egy kis történetmesélő, ahol a gyermekek kreativitása és kíváncsisága találkozik a kényelmes tanulási környezettel. Az óvodai bútorok kiválasztása tehát nem csupán egy döntés, hanem egy befektetés a jövő generációjának boldog és sikeres fejlődésébe. Hagyjuk, hogy ezek a bútorok támogassák a kisiskolások nagy álmaik felé vezető első lépéseit, és teremtsünk egy olyan környezetet, ahol minden kisgyermek számára megnyílik a világ! Látogasson el weboldalunkra, https://ovodaibutorok.hu/ ahol egyedi igényeket is kielégítő, széles választékkal várunk szeretettel!